Start2Tri

Start2Tri

Start met Triathlon kan best spannend zijn. Heldersport organiseert daarom ook Start2Tri cursussen voor leden van triathlon verenigingen. Het doel is om comfortabel een sprint triathlon (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) te volbrengen.

We werken in 8 tot 12 weken toe naar een eerste (of betere) sprint triathlon. We mikken op een bepaalde triathlon, zodat we samen aan de start kunnen staan. 

Elke week is er een speciale zwem-, loop- en fietstraining voor de cursus. Je hoeft nog geen borstcrawl te kunnen zwemmen, en ook nog geen 5km te kunnen hardlopen, dus iedereen kan instappen.

Deze cursus is toegankelijk voor niveau, beginner of met wat ervaring.

Training van Heldersport

Wim zal gedurende deze 8 tot 12 weken, 3x per week begeleiden naar de sprint triathlon. Bij veel aanmeldingen zullen assistent-trainers hierbij ondersteunen. Voor en na de trainingen is er altijd tijd om vragen te stellen, en er wordt ook een kennissessie in gehouden.

Programma

We doen samen 3 soorten trainingen

  • Racefiets (Bike)
    • Samen leren we beter en sneller fietsen en doen we triathlon specifieke voorbereidingen
  • Borstcrawl (BC) cursus (Swim)
    • Samen leren we borstcrawl (beter) zwemmen en bereiden we ons voor op 750 meter zwemmen in een triathlon. Als borstcrawl nou niet lekker gaat; geeft niks, schoolslag mag ook in een triathlon.
  • Hardlopen (Run)
    • Samen bouwen we naar een 5 kilometer non-stop hardlopen, zodat je dat ook in een triathlon kan.

In het schema staan ook twee Transition Clinics, waarin we aandacht besteden aan het wisselen van zwemmen naar fietsen en fietsen naar lopen. Zo weten ze ook hoe de wissel werkt.

Als het kan gaan we in open water zwemmen, zodat we goed wennen aan het zwemmen in open water en weten hoe we moeten navigeren, ademen en starten in open water.

Tenslotte houden we een “1e triathlon” bijeenkomst om te praten over voeding, kleding en alle andere 100 vragen over een 1e triathlon.

Naast de gezamenlijke trainingen kan er natuurlijk ook zelf meer getraind worden, maar dat hoeft niet. Hier besteden we tijdens de start-bijeenkomst ook aandacht aan.

Laten we hier starten.

Kennismaken?

Neem dan even contact op met info(at)heldersport.nl en laat je naam, verhaal, e-mail en eventueel nummer achter. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tot snel!