Cleaning up tough injuries and to a great result for Esther

Cleaning up tough injuries and to a great result for Esther

Esther has overcome multiple bad luck injuries this year with Heldersport. A misstep, an unwilling shoulder, it can all happen. Together we built on responsibly. Esther has even been brave enough to cut the habit of taking painkillers (NSAID’s). She reached her (adjusted) goals and Esther keeps on building. Below her story (in Dutch).

In februari 2020 kwam ik voor het eerst in aanraking met de triatlon sport en ik was meteen enthousiast! Zo enthousiast dat eind 2020 het idee ontstond om in 2021 voor een halve Ironman te gaan. Omdat ik geen idee had hoe ik daarvoor moest trainen en op een verantwoorde manier wilde trainen ging ik op zoek naar een trainer. En die vond ik in Wim van Heldersport. We hadden een goede klik. Daarnaast snapt Wim dat vrouwen anders trainen dan mannen en dat sprak mij ook aan.

Ondanks mijn weinige ervaring gingen we aan de slag. Een ding was heel helder: het werd hard werken aan de basis en we konden ons geen tegenvaller veroorloven. Oh ja ik mocht ook geen pijnstillers meer slikken als ik ging trainen (dat deed ik heel vaak), sommige grenzen moest ik echt gaan respecteren en mijn lichaam gaf duidelijk wel aan welke dat waren. 

Helaas had ik pech met een enkelblessure en kreeg ik een onvermijdelijke schouderblessure. De halve Ironman was van de baan en in maart kon ik alleen nog maar wandelen. Wim bleef positief en zocht naar manieren van sporten die ik nog wel kon. Ik kocht een Tacx en kon weer binnenfietsen.  We maken je sterker zei Wim, het komt goed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik moed wel wat verloor. Maar ik volgde heel precies alle trainingen die Wim voor mij op maat maakte en kon naast het binnenfietsen langzaam ook het hardlopen op bouwen.

Op 8 mei was ik één van de atleten die een PR liep, geweldig was dat! Het gaf weer vertrouwen en ik durfde mijn doelen bij te stellen: Verder herstellen, luisteren naar mijn lichaam, fit worden en als het kon in september een OD doen.

En dat lukte! In september deed ik een OD binnen de tijd die ik mijzelf ten doel had gesteld én zonder pijntjes.

Wim heeft mij uitstekend begeleid, niet alleen in het sporten maar juist bij het verantwoord sporten. Ik heb veel geleerd over wat voor mij wel en niet werkt en ik heb een nieuwe hele goede band met mijn lichaam opgebouwd ;-).

Volgend jaar wil ik weer voor gaan, misschien dan toch die halve Ironman, ik sta er tenslotte nu veel beter voor. En natuurlijk ga ik dat weer samen met Wim doen.

Esther

Andere posts

Blogpost.

Ironman finisher Maastricht

Simone has successfully finished her first Ironman last year. Read her story below. After my successfull cooperation with Wim towards the Ironman 70.3 in 2021,

Laten we hier starten.

Kennismaken?

Neem dan even contact op met info(at)heldersport.nl en laat je naam, verhaal, e-mail en eventueel nummer achter. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tot snel!

Let's start here.

Connect?

Please contact info(at)heldersport.nl and share your name, story, e-mail and possibly phonenumber. I will contact you as soon as possible.

See you soon!