Ironman finisher Maastricht

Ironman finisher Maastricht

Simone heeft afgelopen jaar met succes haar eerste Ironman volbracht. Hieronder haar verhaal.

Na mijn succesvolle samenwerking met Wim richting de Ironman 70.3 in 2021 was het idee van het voltooien van een hele Ironman gaan kriebelen. Toen ik dit aan Wim vertelde was hij ook direct enthousiast maar ook zeker heel realistisch. Zo schetste hij een heel duidelijk beeld over het trainen voor een hele triathlon wat immers een stuk intensiever is dan voor de halve triathlon afstand. Daarbij gaf hij ook aan, dat op basis van onze eerdere samenwerking, hij er het volste vertrouwen in had dat het finishen van de Ironman haalbaar moest zijn.

Zo ontstond er een nieuw trainingsplan wat werd opgebouwd naar eerst weer een goede kwalitatieve basis voor de halve triathlon afstand om vervolgens in een tijdsbestek van 3 maanden verder op te bouwen naar de juiste basis voor de hele Ironman. Hierbij stond de werk/sport balans en het voorkomen van blessures weer voorop. Het doel was immers om de Ironman te finishen en niet zozeer om een streeftijd te behalen.

De begeleiding en het trainingsschema heb ik als heel succesvol en prettig ervaren. Het is gelukt om blessure loos en zonder enige planningsproblemen aan de start te staan van de Ironman. Dit alles is te danken aan de duidelijke, effectieve en flexibele begeleiding vanuit Heldersport.

Op zondag 7 augustus was het zover, alle trainingen waren voltooid en ik was klaar voor de Ironman Maastricht; 3,8km zwemmen, 180km fietsen en een marathon rennen had ik voor de boeg. Er is geen één moment gedurende die dag geweest dat ik heb getwijfeld of ik de finish wel zou halen. De hele triathlon heb ik met volle teugen van al het harde trainingswerk van de afgelopen maanden kunnen genieten. Daardoor werd het moment op het rode finish tapijt en de ontvangst van de magische woorden: YOU ARE AN IROMAN ook nog een stuk specialer; ik had het gevoel dat ik nog wel een rondje kon rennen.

Een beter verloop voor mijn eerste hele triatlon heb ik dan ook niet kunnen wensen en dat alles door de juiste begeleiding vanuit Heldersport.

Ondertussen bouwt Simone alweer verder naar een snelle 70.3 deze zomer.

Andere posts

Laten we hier starten.

Kennismaken?

Neem dan even contact op met info(at)heldersport.nl en laat je naam, verhaal, e-mail en eventueel nummer achter. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tot snel!