Start2Tri – Samen naar een eerste of betere sprint triathlon

Start2Tri – Samen naar een eerste of betere sprint triathlon

Heldersport organiseert in het voorjaar van 2024 een Start2Tri cursus voor leden van UHTT. Het doel is om comfortabel een sprint triathlon (750m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen) te volbrengen.

We werken in 12 weken toe naar een eerste (of betere) sprint triathlon. We mikken op de Triathlon Utrecht op 30 juni. Maar als ze een andere wedstrijd binnen een paar weken van 30 juni hebben kan dat ook. Samen is natuurlijk wel leuker. Hier ook de link naar de Triathlon Utrecht.

Elke week is er een speciale zwem-, loop- en fietstraining voor deze cursus. Ze hoeven nog geen borstcrawl te kunnen zwemmen, en ook nog geen 5km te kunnen hardlopen, dus iedereen kan instappen.

Deze cursus is toegankelijk voor ieder lid van UHTT, beginner of met wat ervaring.

Training van Heldersport

Wim zal gedurende deze 12 weken, 3x per week begeleiden naar de sprint triathlon. Bij veel aanmeldingen zullen assistent-trainers hierbij ondersteunen. Voor en na de trainingen is er altijd tijd om vragen te stellen, maar er wordt ook nog een kennissessie in april gehouden.

Programma

Vanaf april wordt gestart met de trainingen.

  • Racefiets (Bike)
    • Samen leren we beter en sneller fietsen en doen we triathlon specifieke voorbereidingen
  • Borstcrawl (BC) cursus (Swim)
    • Samen leren we borstcrawl (beter) zwemmen en bereiden we ons voor op 750 meter zwemmen in een triathlon. Als borstcrawl nou niet lekker gaat; geeft niks, schoolslag mag ook in een triathlon.
  • Hardlopen (Run)
    • Samen bouwen we naar een 5 kilometer non-stop hardlopen, zodat je dat ook in een triathlon kan.

In het schema staan ook twee Transition Clinics, waarin we aandacht besteden aan het wisselen van zwemmen naar fietsen en fietsen naar lopen. Zo weten ze ook hoe de wissel werkt.

Vanaf juni gaan ze in open water zwemmen, zodat we goed wennen aan het zwemmen in open water en weten hoe we moeten navigeren, ademen en starten in open water.

Tenslotte houden we een “1e triathlon” bijeenkomst om te praten over voeding, kleding en alle andere 100 vragen over een 1e triathlon.

Naast de gezamenlijke trainingen kan er natuurlijk ook zelf meer getraint worden, maar dat hoeft niet. Hier besteden we tijdens de start-bijeenkomst ook aandacht aan.

Andere posts

Laten we hier starten.

Kennismaken?

Neem dan even contact op met info(at)heldersport.nl en laat je naam, verhaal, e-mail en eventueel nummer achter. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Tot snel!